Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ş.Nuray
Akın (Duran)

Doçent Dr.


Doktora

University of Minnesota, Economics

Yüksek Lisans

Boğaziçi University, Economics

Lisans

Boğaziçi University, Economics



Araştırma Alanları

Makroekonomi, Uluslararası Ticaret ve Finans, Genel Denge Modelleri ve Kompütasyonları, Arama-Eşleşme Modelleri, Risk Paylaşımı ve Sosyal Sigorta Sistemleri, Piyasalarda Fiyat Oluşumu, Göçmenlik Politikaları


Araştırma
Makaleler
  • “The n-person Kalai-Smorodinsky bargaining solution under manipulation,” (with B. Platt and M. Sertel), Review of Economic Design, Vol. 15, p. 147-162, 2011.
  • “Running out of time: Limited unemployment benefits and reservation wages,” (with B. Platt), Review of Economic Dynamics, Vol. 15, p. 149-170, 2012.
  • “Immigration, fiscal policy, and welfare in an aging population,” The B.E. Journal of Macroeconomics (Advances), Vol. 12, Article 23, 2012.
  • “Rushing to overpay: Modeling and measuring the REIT premium,” (with V. Lambson, G. McQueen, B. Slade, B. Platt, and J. Wood), Journal of Real Estate Finance and Economics , Vol. 47, p. 506-537, 2013.
  • “Insurance, consumer search, and equilibrium price distributions,” (with B. Platt), Journal of Risk and Insurance, Vol. 81, p. 397-429, 2014.
  • “A theory of search with deadlines and uncertain recall,” (with B. Platt), Economic Theory, Vol. 55, p. 101-133, 2014.
  • “Risk-sharing within families: Evidence from the Health and Retirement Study,” (with O. Leukhina), Journal of Economic Dynamics and Control, Vol. 52, p. 270-284, 2015.
  • “Accounting for age in marital search decisions,” (with B. Platt), European Economic Review, Vol. 85, p. 245-271, 2016.
  • Transition Dynamics in Equilibrium Search,” (with B. Platt), American Economic Journal: Microeconomics

Verilen Dersler

Makroekonomi (ECON 102), Dünya Ekonomisi (IBUS304), Yoneticiler icin Ekonomi (ECON803), Ülke Ekonomik Analizi (ECON804)


Biyografi

Doç. Dr. Ş. Nuray Akın, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü'nde bölüm başkanıdır. Ayrıca, İşletme Fakültesi ve İşletme Enstitüsü Yönetim Kurulları’nda da görev almaktadır. Dr. Akın, 2018-2021 yılları arasında MBA ve Yöneticiler için MBA programlarının akademik direktörlüğünü ve Özyeğin İşletme Enstitüsü'nün müdür yardımcılığını da üstlenmiştir. 2021-2022, 2022-2023 akademik yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde Iowa Üniversitesi ve Rice Üniversitesi ekonomi bölümlerinde misafir akademisyen olarak bulunmuştur.

Dr. Akın, 2015 yılında Türkiye’ye dönmeden önce, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde Finans ve İşletme Ekonomisi Bölümü ve Miami Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde dersler vermiş; Washington DC'deki Dünya Bankası Grubu'nda Küresel Makroekonomi Ekibi’ne danışmanlık yapmıştır. Amerikan Merkez Bankası’nın Minneapolis ve St. Louis şubelerinde, ve Almanya’da Çalışma Ekonomisi Araştırmalar Enstitüsü (IZA)’de misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Minnesota Üniversitesi'nden ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora, Boğaziçi Üniversitesi'nden ekonomi lisans ve yüksek lisans derecelerine sahiptir.

Dr. Akın'ın araştırma alanları makroekonomi ve ekonomik teoridir. Çalışmaları, dinamik genel denge ve arama modelleri kullanarak fiyat oluşumu, likidite kısıtları altında varlık değerlemesi, sosyal güvenlik, risk paylaşımı, demografik değişimler karşısında mali politika değişimleri ve göçmenlik politikaları üzerine yoğunlaşmıştır. Makaleleri American Economic Journal: Microeconomics, European Economic Review, Review of Economic Dynamics, Economic Theory, Journal of Economic Dynamics and Control, ve Journal of Risk and Insurance gibi saygın uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. Dr. Akın, lisans ve yüksek lisans düzeylerinde makroekonomi, mikroekonomi, uluslararası ticaret, yöneticiler için ekonomi, dünya ekonomisi, ülke ekonomik ve risk analizi dersleri vermektedir. Çeşitli üniversitelerden öğretimde mükemmeliyet ödülleri almıştır.

Dr. Akın, Bilim Akademisi tarafından verilen Genç Araştırmacı Ödülü, yurtdışında çalışan akademisyenlerin Türkiye'ye dönüşlerini desteklemek amacıyla verilen TÜBİTAK 2232 Bursu, ve Türkiye’de görev yapmakta olan akademisyenlerin uluslararası öncü araştırma kurumlarında ziyaretlerini desteklemek amacıyla verilen TÜBİTAK 2219 Bursu’na layık görülmüştür. American Economic Association, Econometric Society, Game Theory Society, Society for the Advancement of Economic Theory, ve Society for Non-Linear Dynamics gibi profesyonel ekonomi bilim topluluklarına üyedir.