Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

02.03.2023 - 02.03.2023

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Seminerleri – Bahar 2023 - 2. Seminer

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Değerli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerimiz,

Seminer dersinizde misafir konuşmacı olarak Macar Kültür Merkezi- Proje Sorumlusu, Sn. Agnes Toth’u misafir edeceğimiz bilgisini paylaşırız.

Konuşma dili İngilizcedir.

 

Tarih      : Perşembe, 02 Mart 2023

Saat        : 14:40-15:30

Yer         : ZOOM

Yayın Sınıfı  : AB-3 / Hukuk Oditoryumu

 

 

Sn. Agnes Toth, Macaristan’da Corvinus Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler bölümünden 2009’de mezun oldu. 2010’da Budapeşte’de Türk kültürünü tanıtmak adına seminer ve oturumlardan oluşan bir program serisini kendisi ilk kez, bağımsız ve gönüllü olarak başlattı. 2013-2016 arasında Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi açıldıktan sonra merkezin kültür sorumlusu olarak çalıştı. Sn. Agnes Toth , 2016-2018 arasında Macaristan Dış İşleri Bakanlığı’nda yurtdışında faaliyet gösteren Macar Kültür Merkezleri için sorumlu oldu. Aynı yıllarda hobi olarak Türk gastronomisi hakkında bir blog yazmaya, özel etkinlikler düzenlemeye ve Macaristan’ın en büyük yemek okulu olan Chefparade’da yemek kursları vermeye başladı.

Sn. Agnes Toth, 2019’da bakanlıktan ayrılıp kendi şirketi kurdu ve kariyerini serbest çalışan, Türk gastronomisini tanıtan bir şef olarak sürdürdü. Devam eden yıllarda “ev lokantası”nda özel etkinlikler düzenledi, yemek okulunda kurslar verdi ve restoranlarla iş birliği yapıp Türk kahvaltıları ve akşam yemekleri organize etti. Diğer taraftan, İstanbul’daki Macar Kültür Merkezi ve Ankara’daki Macaristan Büyükelçiliği ile koordineli olarak Türklere yönelik Macar gastronomisini tanıtan etkinlikleri gerçekleştirdi.

Eylül 2022 tarihinde, Sn. Agnes Toth kamu hizmet sektörüne geçici olarak geri dönerek İstanbul’daki Macar Kültür Merkezi’ne proje sorumlusu olarak atandı, bir yıllık süre boyunca restoranlarla ve üniversitelerin gastronomi bölümleriyle iş birliği yapıp Macar gastronomisini tanıtmaktadır.

Sn. Agnes Toth, Seminer dersinde "“Macar Gastronomi Tarihi ve 150 Yıllık Osmanlı Egemenliğinin İzleri" başlıklı bir sunum yapacaktır.