Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

12.04.2018 - 12.04.2018

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Seminerleri – Bahar 2018 – 4. Seminer

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Değerli  Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerimiz,

Seminer dersinizde misafir konuşmacılar olarak The Bodrum EDITION’nın Genel Müdürü Sn. Marc Matar’ı ve Executive Chef’i Sn. Jorge Costa’yı misafir edeceğimiz bilgisini paylaşırız. Konuşma dili İngilizcedir. Lütfen giyim kurallarına uyunuz.

Tarih: Perşembe, 12 Nisan 2018
Saat: 14:40-16:30
Yer: AB-3 / Hukuk Oditoryumu

 

Sn. Jorge Costa deniz aşırı çalışan yeni nesil çağdaş Portekizli Şeflerdendir. Sn. Jorge Costa’nın mutfağı geleneksel pişirme tekniklerine dayanmaktadır. Bunu yaparken lezzetlerin özgünlüğünü koruma üzerine fazlaca odaklanmakta ve seçkin sunumlar ile kombine edilen mahsullerle yerel çevreye büyük saygı duymaktadır. Sn. Jorge Costa’nın mutfak sahnesindeki yolculuğu Şef olarak mezun olduğu bir öğrenci şehri olan Coimbra’daki EBA’da başladı. Yerel mirasları keşfetmek, yeni ürünleri ve gıda hazırlama yaklaşımlarını bulmak adına sabit bir tutkunun öncülüğünde ilk uluslararası tecrübesine Schweizerhof, Bern, İsviçre’de sahip oldu. Sonra, Portekiz’de Katalan Şef Sergi Arola’nın ilk restoranındaki takımının bir parçası olarak Lizbon’daki Ritz-Carlton Penha Longa Hotel’e gitti. Dünyaca ünlü modacı Giorgio Armani’nin ilk oteli olan Armani Hotel’in açılışında enstrümantal bir rol oynayarak Dubai’de yolculuğuna devam etti. Atmosphere Burj Khalifa’daki Guinness Rekorlar Kitabı’nca ödüllendirilen dünyanın en uzun restoranında ilk kez Mutfak Şefi rolü aldı ve restoranın açılışında öncülük yapmıştır. Açılışlara olan ilgisi ve uzmanlığı artmaya devam ettiğinden dolayı Sn. Jorge Costa, Asya’ya yolculuk ederek kozmopolit bir şehir olan Seul’deki Conrad Hotel’inin açılışında bulundu. Sonrasında Avrupa’ya dönerek İstanbul’daki Swissôtel the Bosphorus’a katıldı. Şu anda The Bodrum EDITION, Bodrum’da Executive Şef olarak çalışmaktadır. İngilizce, Portekizce, Fransızca ve İspanyolca bilen Sn. Jorge Costa, Seminer dersinde “Yeni Nesil Yiyecek & İçecek Stratejisi ve Ortaklıkları” hakkında bir sunum yapacaktır.