Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Seminerleri – Bahar 2025 – 1. Seminer
Değerli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğrencilerimiz,
Seminer dersinizde misafir konuşmacı olarak Art & Food’un kurucuları Sn. Jérémy Champagnon ve Sn. Bastien Aimeur’u misafir edeceğimiz bilgisini paylaşırız.
Tarih : Perşembe, 20 Şubat 2025
Saat : 14:40-15:30
Yer : AB3 -1 #150 / Zeynep Alp Köseoğlu Oditoryumu
Art & Food; pandemi döneminde, deneyimli ve yenilikçi iki Fransız şef olan Sn. Jérémy Champagnon ve Sn. Bastien Aimeur tarafından başlatılan benzersiz bir girişimdir.
Dünya genelinde evde yemek yapma ve misafir ağırlama trendinin yükselişinden ilham alan bu proje, onların tutkularını ve vizyonlarını yansıtmaktadır. Kurucular, Sn. Jérémy Champagnon ve Sn. Bastien Aimeur, kendilerine özgü ve heyecan verici geçmişlere sahip şeflerdir.
Sn. Jérémy Champagnon, 2015 yılında eşsiz güzellikteki Korsika adasında, kendi restoranında kendi kendini yetiştirmiş bir şef olarak mutfak serüvenine başladı. Zamanla işi büyüdü ve profesyonel ilişkileri onu Fransa'nın güneyine götürdü; burada ağırlıklı olarak özel şef olarak çalışmaya başladı. Aynı dönemde, Sn. Bastien Aimeur, pastacılık sanatında uzmanlaşmış bir şef olarak kendi işletmesini yönetiyordu.
İkili, 2020 yılında Kazakistan'da tanıştı ve yeteneklerini birleştirmeye karar verdi. Birlikte yenilik, tutku ve yaratıcılıkla dolu bir şirket kurarak Art & Food'u hayata geçirdiler.
Şirketin adı, onların ilk ortak projelerinden esinlenmiştir: sanat ve gastronomiyi bir araya getiren bir mekân. Bu iki evren, onları derinden etkilemeye devam etmektedir. Sn. Bastien Aimeur ve Sn. Jérémy Champagnon, mesleklerine duydukları güçlü tutkuyu paylaşarak, kendileri için önemli olan değerleri ön plana çıkarmaktadır.
Kısa sürede Avrupa'nın en büyük özel şef sağlayıcısı haline gelen Art & Food, hizmetlerini ve şef ağını genişleterek Birleşik Krallık, Hırvatistan ve Türkiye gibi yeni pazarlara açılmayı hedeflemektedir.
Onların arzusu, yüksek gastronomi ile yerel gelenekleri buluşturan bir alan yaratmaktır. Hizmet verdikleri bölgelerdeki yerel üreticilerden temin edilen malzemeleri tercih ederek, lüks bir ortamda sıcak ve otantik bir atmosfer sunmayı amaçlamaktadırlar.
Sn. Jérémy Champagnon ve Sn. Bastien Aimeur, Seminer dersinde “Dünyada Yükselen Yeni Trend: Özel Şeflik” başlıklı bir sunum yapacaktır.