Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Bilgisayar Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ekrem Çetinkaya

Ekrem Çetinkaya (CS), 2018 yılında Özyeğin Üniversitesi bilgisayar mühendisliği lisans ve 2019 yılında Dr. Furkan Kıraç danışmanlığındaki tezli yüksek lisans programlarından mezun oldu. 2019-2023 yılları arasında Klagenfurt Üniversitesinde Yapay Zeka ile Video Kodlama üzerine doktora eğitimini tamamladı. Bu süreçte Bitmovin ortaklığında gerçekleştirilen ATHENA projesinde araştrıma görevlisi olarak çalıştı. 4 senelik araştırma kariyeri boyunca prestijli konferans ve dergilerde 15’in üzerinde yayın yaptı ve biri yayımlanan 3 adet patent başvurusnda bulundu. 2021 yılında yazmış olduğu makalesi “Yılın En İyi Streaming İnovasyonu” ödülüne layık görüldü. Şu an Doç. Dr. Ali C. Beğen ile video kodlama ve multimedya alanlarında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Berk Buzcu

Berk Buzcu (CS)2020 yılında Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesiyle mezun oldu. Lisans yıllarında, stajını Sistem Mühendisi Stajyeri olarak KoçSistem'de yaptı. Son yılında, bir start-up girişimde Bulut Danışmanı olarak çalıştı, bulut sistemleri mimarisine odaklandı ve aynı zamanda otomatik müzakereyi araştırdı ve ANAC 2020 yarışmasına katıldı.

Berk, daha sonrasında akademik çalışmalarına devam ederek Özyeğin Üniversitesi'ne Yüksek Lisans öğrencisi olarak devam etti. Bu akademik yolculuk sırasında Tübitak tarafından finanse edilen, CHIST-ERA kapsamında olan "EXPECTATION: Personalized Explainable AI for decentralized agents with heterogeneous knowledge" projesine aktif olarak katkıda bulundu. Bu proje kapsamında öncelikli araştırma odağı, araştırma ilgi alanlarıyla örtüşen, tavsiye sistemlerinde açıklanabilirlik tekniklerinin uygulanmasıydı. Projenin amacı; sistem kullanıcılarının, sistem ile sosyalleşmesini teşvik ederek hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak konusunda öneri sistemlerini geliştirmekti.

Tez araştırmasına ek olarak, insan-robot müzakere ortamının geliştirilmesini de üstlendi ve Blockchain ve drone işbirliğini içeren çoklu aracıyla ilgili diğer konuları araştırdı. Sonuç olarak yüksek lisans programı sırasında beş makale yayınlandı. Berk şu anda İsviçre'de bulunan HES-SO’da "Smart-Edge" projesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve burada uç bilgi işlem için sağlık alanında kullanım senaryoları üzerinde çalışıyor.

Osman Furkan Kınlı

Osman Furkan Kınlı (CS)lisans derecesini 2018 yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden aldıktan sonra, ertesi sene  Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. Yüksek lisans tezi kapsamında, kapsül sinir ağları kullanarak benzer resim erişimi üzerine çalışmıştır. Şu anda doktora tez çalışmalarına devam etmektedir. Araştırma alanları görüntü işleme, bilgisayarla görü, görüntü manipülasyonu ve onarımı, ışık ve renkler, hesaplamalı fotoğrafçılık konularını kapsamaktadır. Hesaplamalı gece fotoğrafçılığı üzerine düzenlenen uluslararası yarışmalarda arka arkaya senelerde dereceler elde etmiştir. Akademik çalışmaların yeniden üretilebilirliği üzerine düzenlenen uluslararası yarışmalarda, en iyi yeniden üretim raporu ve en iyi hakem ödülleri almıştır. Doktora çalışmalarının yanı sıra, görevli olduğu bölümün lisans derslerinde öğrenci asistanlığı ve araştırma projelerinde araştırma asistanlığı yapmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, 2020 yılının başında yapay zeka destekli moda trend analizi ve üretici yapay zeka ile moda tasarımı üzerine hizmet veren Kanada merkezli T-Fashion adlı şirketini kurmuştur.