Telefon : +90 (216) 564 90 00

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

Helin Özel

Helin (EE) Lisans ve yüksek lisans programlarını Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Institute of Physics at Johannes Gutenberg University of Mainz’da doktora programına devam ediyor. Her zaman uzayı anlama ve keşfetme konusunda meraklıydı ve gördükleriyle yetinmek istemiyordu. Sonunda kendini bir bilim insanı olarak buluverdi. Birçok farklı alanda teorik cisimleri öğrendi. Ayrıca, kariyer yolculuğu sırasında nesneye yönelik programlama eğitimi sayesinde algoritmik düşünceyi öğrenme konusunda önemli bir adım attı.

Teorik cisimlerin fiziksel haberleşme alanındaki karşılığını anlamak için çalışmalar yürüttü ve teorik formülasyonların, uygulama alanları olup olmadığı konusundaki merakını canlı tuttu. Sualtı kablosuz haberleşme ve kuantum dağıtım alanlarında araştırma yapma imkanı buldu. Çalışmaları sırasında makalelerini yayınlama, işbirlikleri yapma ve çalışmalarına patent alma fırsatı yakaladı.

Gözde Avşer

Gözde Avşer (IE), Hollanda'nın en büyük bankalarından Rabobank'ta veri bilimci olarak çalışıyor. Makine öğrenmesi algoritmaları kullanarak, bankanın hem bireysel hem de kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağlarken, kârlılığını da arttıracak analitik çözümler üretiyor.

Özyeğin Üniversitesi'nde 3. sınıf öğrencisiyken San Diego, California'da banka şubelerinde iş gücü optimizasyonu üzerine yaptığı staj ile akademik bilgilerini gerçek bir sorun üzerinde uygulama fırsatı buldu. Son senesinde veri analitiğine yönelik seçmeli dersler almaya devam etti ve 2015 yılında Endüstri mühendisliği bölümünden birinci olarak mezun oldu. Finans sektöründe veri analisti olarak 2 sene çalıştıktan sonra, Tilburg Üniversitesi'nde İş Analitiği ve Yön Eylem araştırmaları yüksek lisansını tamamladı. Nielsen firmasında pazarlama bütçesi optimizasyonu sağlayan yazılımı geliştirerek Brezilya, Japonya, Kanada gibi pek çok ülkedeki firmalara uyarladı. 2020 yılından beri Rabobank'ta finans sektöründe veri bilimi üzerine projelerini sürdürüyor. Çeşitli makine öğrenmesi algoritmalarıyla müşteri kaybı tahminlemesi, kurumsal bankacılık müşterilerine en uygun çapraz satış ürününün belirlenmesi gibi projelerde çalışıyor.

Modellerin geliştirilmesine ek olarak, ölçeklenebilir şekilde hayata geçirilmesi için gerekli operasyonlarda da görev alıyor. Projelerin yanısıra, banka içerisinde kodlama yeteneklerini geliştirmek isteyen veri bilimciler için içerikler ve çalışmalar hazırlıyor.

Mert Kavala

Mert Kavala 2018 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olmuş ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisans programına tam burslu olarak başlamıştır. Özyeğin Üniversitesi'nde geçirmiş olduğu 4 sene içerisinde kendisini sosyal ve akademik açıdan geliştirme fırsatı bulmuştur. Okulun İnşaat ve Mimarlık öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleyen Yapı Kulübü‘nde, 3.5 yıl yönetim kurulu üyesi, 2021 yılında ise kulüp başkanı olarak görev almıştır.

Lisans eğitimi sürecinde, Statik ve Yapı İşletmesi derslerinde, lisans öğretim asistanı sıfatıyla ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un ileri Beton Malzemeleri laboratuvarında, kendi kendini iyileştirebilen beton malzemeler üzerine lisans araştırma asistanı sıfatıyla araştırma yapmıştır. Özyeğin Üniversitesi'nden 2022 yılında bölüm birincisi olarak 3.71 ortalama ile mezun olmuştur. Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un danışmanlığında, bitirme grubuyla birlikte hazırlamış oldukları ‘Mikrobiyal Kaynaklı Kalsit Çökelmesinin Kum ve Kil Zeminlerde Şev Stabilizasyonu İçin Kullanımı' başlıklı çalışmayı genişleterek,18. Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumunda sunmuş olup, bu çalışma, en iyi bildiri seçilmiştir.

2023 Ocak ayında The University of Texas at Austin’de Geoteknik Mühendisliği alanında bütünleşik doktora programına başlamış olup, biyolojik süreçler kullanılarak karbondioksit yakalanması ve depolanması alanındaki çalışmalarını, araştırma asistanı olarak sürdürmektedir. Ayrıca Geoteknik Mühendisliğine Giriş dersinde 2 dönemdir öğretim asistanı olarak görev yapmaktadır. UT Austin’de gostermis oldugu akademik başarılar neticesinde 2022-2023 akademik yılı için Cockrell School of Engineering tarafından ‘Larry Goertz Graduate Fellowship’ başarı bursuyla ödüllendirilmiştir.