Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

14.12.2022 - 14.12.2022

Gastronomi'de Ne Pişiyor? "19. Yüzyıl Sonunda İstanbul Mutfağında Yeni Lezzetler: Patates, Mısır, Domates, Çay..” - Doç. Dr. Özge Samancı

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak "Gastronomide Ne Pişiyor?" başlıklı seminer dizisinde bu ay  Doç. Dr. Öğretim Üyesi Özge Samancı “19.yüzyıl sonunda İstanbul Mutfağında Yeni Lezzetler: patates, mısır, domates, çay..”başlıklı konuşmasıyla yer alacak. 

Samancı konuşmasında 1894-1918 tarihleri arasında İstanbul Fransız Ticaret Odası bülteni  olarak  yayınlanan Revue  Commercial du Levant  aracılığıyla yüzyıl sonlarında İstanbul mutfağında tüketimi yaygınlaşan yeni gıda maddelerine odaklanacak.

https://ozyegin-edu-tr.zoom.us/j/92950190133?pwd=VVNHR05pRVhYTkxWL2RlTEhqcmdiQT09

Toplantı Kimliği: 929 5019 0133

Parola: 941013