Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL
Phone : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Gastronomi'de Ne Pişiyor? "19. Yüzyıl Sonunda İstanbul Mutfağında Yeni Lezzetler: Patates, Mısır, Domates, Çay..” - Doç. Dr. Özge Samancı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak "Gastronomide Ne Pişiyor?" başlıklı seminer dizisinde bu ay Doç. Dr. Öğretim Üyesi Özge Samancı “19.yüzyıl sonunda İstanbul Mutfağında Yeni Lezzetler: patates, mısır, domates, çay..”başlıklı konuşmasıyla yer alacak.
Samancı konuşmasında 1894-1918 tarihleri arasında İstanbul Fransız Ticaret Odası bülteni olarak yayınlanan Revue Commercial du Levant aracılığıyla yüzyıl sonlarında İstanbul mutfağında tüketimi yaygınlaşan yeni gıda maddelerine odaklanacak.
https://ozyegin-edu-tr.zoom.us/j/92950190133?pwd=VVNHR05pRVhYTkxWL2RlTEhqcmdiQT09
Toplantı Kimliği: 929 5019 0133
Parola: 941013