Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

17.05.2022 - 17.05.2022

Sosyal Medyanın Bilinçli Kullanımı Paneli

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Prof. Dr. Asiye KUMRU -- 15:00-15:30

Konu Başlığı: ‘Bağımlığın Psikososyal Sebepleri ve Gelişimsel Sonuçları’

Bio: 2002 yılında Doktora derecesini Gelişim Psikolojisi alanında University of Nebraska-Lincoln'den almıştır. Dr. Kumru'nun ilgi alanı çocuk ve ergenlerin olumlu sosyal ve ahlak gelişimleri, cinsiyet sosyalleşmesi, okul öncesi dönemdeki çocukların sosyoduygusal gelişimleri ve ebeveyn etnoteorileridir. Araştırmalarında okulöncesi ve okul çağındaki çocukların ilk ergenlik dönemine kadar geçen sürede bireysel, ailesel ve ortamsal özelliklerinin ve aile-okul gibi farklı ortamlardaki sosyalleşme deneyimlerinin bilişsel, sosyoduygusal ve olumlu sosyal gelişimleri üzerindeki etkilerini boylamsal olarak incelemektedir.

Dr. Öğr. Selenga GÜRMEN -- 15:30-16:00

Konu Başlığı: 'Sosyal Medya ve Akıllı Telefon Kullanımının Romantik İlişkiler Üzerindeki Etkileri ve Dijital Çağda Ebeveyn-Çocuk İlişkileri'

Bio: Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde bölüm birincisi olarak tamamladı (2010). Evlilik ve Aile Terapisi yüksek lisansını Amerika'da University of Connecticut'ta 2012 yılında tamamladı. 2015 yılının Mayıs ayında aynı uzmanlık alanında doktorasını bitirdi. Çift ve aile terapisi alanında gerçekleştirdiği araştırmaları ortak ebeveynlik ve boşanma konularında yoğunlaşmaktadır. Bu araştırmaların ışığında, velayet ve ortak ebeveynlik hususunda şiddetli geçimsizlik yaşayan çiftlerin (high-conflict couples) karşılaştığı problemleri inceleyip, onlara destek olmak üzere çeşitli terapi ve ebeveyn eğitim programları geliştirmektedir. Boşanma ve ortak ebeveynlik konularına ek olarak teknoloji ve ilişkiler üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Sosyal medya ve akıllı telefon kullanımının romantik ilişkiler üzerindeki etkileri ile dijital çağda ebeveyn-çocuk ilişkileri üzerine araştırmalar yapmakta ve uygulama modelleri geliştirmektedir.

Doç. Dr. H. Akın Ünver - 16:00-16:30

Konu Başlığı: 'Sosyal Medya Radikalleştirir mi? Dijital Alanda Kutuplaşma, Siyasal Davranış ve Toplumsal Hareketler'

Bio: Teknolojik gelişmelerin küresel siyaset ve şiddet sosyolojisi üzerindeki etkilerine odaklanan Doç. Dr. Ünver, Carnegie Endowment for International Peace bünyesinde bulunan ve tekno-politik alanında her ülkeden bir araştırmacının seçildiği Digital Democracy Network (Dijital Demokrasi Ağı) kurucu üyesidir. Geçmişte, kendisi İngiltere Kraliyet Veri Bilimi Merkezi olan Alan Turing Institute'da kıdemli araştırmacı, Oxford Üniversitesi Teknoloji ve Küresel İlişkiler Merkezi’nde araştırma yöntemleri eğitmeni, Oxford Üniversitesi Sibergüvenlik Doktora Yetişrirme Programı'nda süpervizör ve Princeton Üniversitesi'nde Ertegün Kürsüsü sahibi olarak görev almıştır. Dr. Ünver 2017'den beri alanında dünyadaki en uzun soluklu eğitim programı olan Programlamalı Sosyal Bilimler Yaz Okulu (Summer Institute in Computational Social Science, SICSS)'nun Türkiye koordinatörü ve yürütücüsüdür. Doktora derecesini Essex Üniversitesi Kamu İdaresi Bölümü’nden almıştır. Doç. Dr. Ünver, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP), Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı (BAGEP), Oxford Üniversitesi 2017 'En İyi Sibergüvenlik Araştırması', Alan Turing Enstitüsü 'En İyi Sosyal Bilimler Araştırması' ve ABD Ortadoğu Araştırmaları Vakfı (MESA) 'En İyi Doktora Tezi' ödülleri bulunmaktadır.