Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

02.04.2017 - 02.04.2017

Aşçılar Derneği VI. Geleneksel Aşçılar Ve Tedarikçiler Buluşması

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

2 Nisan Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan "Aşçılar Derneği VI. Geleneksel Aşçılar Ve Tedarikçiler Buluşması" nda Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden iki öğrencimiz ve tanıtım ofisi bir stant açacaktır. Ayrıca bu etkinlikte, Sn. Defne Ertan Tüysüzoğlu Hocamız  “Aşçılık Eğitiminde Türk Mutfağının ve Yöresel Ürünlerin Yeri ve Değeri” başlıklı bir konuşma yapacaktır. İlgili etkinlik programı aşağıda sunulmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM:

07:00 Kayıt ve Sergi Açılışı
   
09:00 - 18:00 İstanbul Culinary Cup 2017, Yarışmalar
   
12:00 - 12:30

SADABAD SALONU

Sayın Fikret Özdemir - Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
“Hoş Geldiniz Konuşması”
Sayın Mustafa Nail Özden - Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Onursal Başkanı
Sayın Baki Budak - Akdeniz Aşçılar Derneği Başkanı
Sayın Ahmet Gürkaynak - TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı
Sayın Dr. Coşkun Yılmaz - İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü
Sayın Adem Murat Yücel - Alanya Belediye Başkanı

   
12:30 - 13:00 Sayın Niclas Fjellström Mutfak Mirası Avrupa Genel Koordinatörü
Sayın Zeynep Kiriş - Mutfak Mirası Alanya Genel Koordinatörü
“Dünyada Mutfak Mirası”
Sayın Sevda Erdoğmuş - Mutfak Mirası Alanya Genel Koordinatörü
“Alanya’da Mutfak Mirası ve Yöresel Değerler”
   
13:00 - 14:30

Öğle Yemeği

Alanya Yöresel Yemekleri, Açık Büfe

   
14:30 - 15:30

GÜVENİLİR ELLER GIDA GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

Konuşmacılar:
Sayın Fikret Özdemir - Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Sayın Nihan Kayı - Unilever Food Solutions Pazarlama Direktörü
Sayın Azize Çelikdere - Rentokil Türkiye, Eğitim ve Danışmanlık Bölüm Müdürü
Sayın Sevda Erdoğmuş - Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü, Gıda Mühendisi
Sayın Özlem Mekik - Executive Chef
Sayın Önder Arsan’a ve Seminer Katılımcılarına Plaket Takdimi

   
15:30 - 15:45 Cevizin Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı ve Sağlıklı Avantajlar - Söyleşi
Konuşmacı: Diyetisyen İpek Ağca Özger, görsel sunum ile
   
15:45 - 16:45

TÜRK MUTFAĞINDA VE DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER, YÖRESEL ÜRÜNLERİN YERİ VE DEĞERİ

Sayın Fikret Özdemir - Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
“Dünyada Yöresel Ürünlerin Yeri ve Değeri”


Sayın Thomas Rudelt- Metro Genel Müdür Yardımcısı
“Türkiye’de Coğrafi İşaretli Ürünler”

Sayın Zeki Açıköz - TAFED, Türkiye Aşçılar Fedarasyonu Başkanı
“Profesyonel Mutfaklarda Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yeri ve Değeri”

Sayın Nevin Halıcı - Türk Mutfağı Araştırmacı ve Yazar
“Türk Mutfağında Yöresel Ürünlerin Yeri ve Değeri”

Sayın Cüneyt Asan
“Profesyonel Mutfaklarda Yöresel Ürünlerin Yeri ve Değeri”

Sayın Defne Tüysüzoğlu - Özyeğin Üniversitesi
“Aşçılık Eğitiminde Türk Mutfağının ve Yöresel Ürünlerin Yeri ve Değeri”

   
17:00 - 17:30 Güvenilir Eller Kayıt Ödülü
   
18:00 - 19:30 İstanbul Culinary Cup 2017 Ödül Töreni
   
19:30 - 21:30 Aşçılar Derneği 20. Yıl Kutlaması Kokteyli