Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Lezzet Haftası
Le Cordon Bleu İstanbul ve Fransız Kültür Merkezi İşbirliğiyle Gerçekleşen Lezzet Haftası Gastronomi Dünyasının Ünlülerini Ağırlıyor
.png?width=200&height=185)
Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand’ın özel aşçısı Danièle Mazet-Delpeuch
Istanbul’da Lezzet alanında eğitimi desteklemek üzere düzenlenen Lezzet Haftası kapsamında, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Le Cordon Bleu 5 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand’ın özel aşçısı Danièle Mazet-Delpeuch’ü ağırlıyor.
Etkinlik, Fransız Başkonsolosu Muriel Domenach , FİBA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşecan Özyeğin Oktay’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve Fransız Eski Cumhurbaşkanlarından François Mitterand’ın Özel Aşçısı Mme Daniele Mazet-Delpeuch’ün ilham kaynağı olduğu “Saveur du Palais – Sarayın Lezzetleri” filmi özel gösterimli gala olarak gerçekleşiyor. 19:00’da gösterilecek filmin ardından Danièle Mazet-Delpeuch, Le Cordon Bleu Master Chef’i Gilles Company ile birlikte katılacağı demodan sonra “Carnets de cuisine du Périgord à l'Élysée” adlı kitabını imzalayacak.
Gastronomi Dünyasının Ünlüleriyle Bir arada
Türkiye’nin en büyük kahve ithalatçılarından Kivahan’ın kurucusu Özen Demircioğlu, Osmanlı Mutfak Kültürü üzerine yaptığı incelemeler ve çeşitli gazetelerdeki köse yazılarıyla tanınan akademisyen ve yazar Artun Ünsal, Türkiye’nin Gourmet Ödüllü en iyi sağlık ve beslenme kitabı “Beyaz Unsuz, Şekersiz Hamur İşleri”nin yazarı Arzu Aygen, yazar Nedim Atillla, yazar Ayfer Yavi gibi ünlüleri ağırlayacak.
Yemek Kültürünün Dünya Filmleri
Lezzet Haftası kapsamında yemek kültürü ve mutfak sanatıyla ilgili zihinlere yer etmiş Sarayın Lezzetleri, Julie ve Julia, Bras’lar Arasında, Büyük Restoran, Bir Tutam Baharat gibi dünyanın en önemli filmleri de gösterilecek.
İnteraktif Gastroshowlar
Lezzet Haftası kapsamında, Gastronomiye ilgi duyan öğrenciler interaktif ve tadımlarla zenginleştirilen sunumları izleyecek, workshoplara katılacak ve Le Cordon Bleu Şefleri tarafından yapılan gastro-show’ları izleme şansını elde edecekler.
Dersler, “Meilleur Ouvrier De France” ünvanlı şeflerden
Le Cordon Bleu Programları dünya çapında prestijli yarışmalarda ödüller kazanmış, “Meilleur Ouvrier de France” gibi ünvanları elde eden isimler tarafından veriliyor. Master Chef Gilles Company mutfak derslerini, Master Chef Christophe Bidault pastacılık derslerini yönetiyor.
Şefler, sadece klasik Fransız Mutfağı’nı değil, dünya mutfaklarını ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencileriyle paylaşıyor.
“Lezzet Haftası” Programı
Yer: Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Le Cordon Bleu Tesisleri4 Kasım 2013, Pazartesi
09:30-09:45 Karşılama
09:45-10:00 Açılış Konuşmaları - Ziyafet Odası
10:00-10:30 Özen Demircioğlu - Türk Kahvesi - Duyusal Analiz Laboratuvarı
10:30-11:00 Kahve Tadımı
11:15-11:30 Mme Delpeuch (Fransız Cumhurbaşkanı Mitterand'ın özel aşçısı) açılış konuşması
11:30-13:00 Film - Les Saveurs du Palais – Sarayın Tatları
13:00-13:45 Yemek
5 Kasım 2013, Salı
09:30-09:45 Karşılama
09:45-10:15 Artun Ünsal - Yerel Peynirler - Çok Amaçlı Mutfak
10:15-11:00 LCB Master Chef Gilles Company - Workshop
11:00-13:00 Film - Julie and Julia – Julie ve Julia
13:00-13:45 Yemek
6 Kasım 2013, Çarşamba
09:30-09:45 Karşılama
09:45-10:15 Arzu Aygen - Anadolu'nun Mayası - Çok Amaçlı Mutfak
10:15-10:45 Arzu Aygen - Mayalı Ürünler Workshop
11:00-13:00 Film - Entre Les Bras – Bras’lar Arasında
13:00-13:45 Yemek
7 Kasım 2013, Perşembe
09:30-09:45 Karşılama
09:45-10:15 Nedim Atilla - Zeytin - Duyusal Analiz Laboratuvarı
10:15-10:45 Demo - Zeytinyağı Tadımı
11:00-13:00 Film - Le Grand Restaurant – Büyük Restoran
13:00-13:45 Yemek
8 Kasım 2013, Cuma
09:30-09:45 Karşılama
09:45-11:00 Ayfer Yavi, Tangör Tan - Tohumdan Sofraya - Ziyafet Odası
11:15-12:45 Film - Politiki Kouzina – Bir Tutam Baharat
13:00-13:45 Yemek