Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

03.02.2017

Le Cordon Bleu İstanbul Şefleri Gastroshow ile 15. Uluslararası Mutfak Günlerinde

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

LE CORDON BLEU İSTANBUL ŞEFLERİ GASTROSHOW İLE 15. ULUSLARARASI MUTFAK GÜNLERİNDE…

 

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Le Cordon Bleu İstanbul Master Chefleri bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne Gastroshow ile katılıyor.
 

2-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte Master Chef Franck Bruwier ve  Master Chef Christophe Bidault Fransız mutfağından örnekler hazırlayacaklar.

 

3 Şubat Cuma 14:00-16:00 @ Banket Mutfak,

FRANCK G. BRUWIER MASTER ŞEF

 

Şef Franck Bruwier, 1993 yılında California Cafe ve Left Bank restoranlarında chef de partie, 1996-2001 yılları arasında Paris’te bulunan 3 Michelin yıldızlı Lucas Carton restoranında sous chef, 2002-2003 yıllarında Mexico City’de Champs Elysees restoranında baş aşçı, 2004 yılında Londra’daki Le Souffle restoranında baş aşçı ve 2005-2006 yıllarında ünlü aşçı Pierre Gagnaire’in yeri “Sketch” adlı restoranda baş aşçı olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında Moleküler Gastronominin kurucusu bilim adamı Hervé This ile moleküler gastronomi üzerinde çalışmalar yapmıştır.

2006-2009 yılları arasında Club Shangai’da yönetici şef, 2010-2011 yılları arasında ise Güney Kore’de bir Le Cordon Bleu restoranı olan Signatures’da yönetici şef olarak çalışmıştır. 2011 yılı ile 2013 yılı sonuna kadar Le Cordon Bleu’nun Malezya’daki mutfak sanatları okulunda, okulun operasyonundan ve mutfak programlarından sorumlu yönetici şef olarak çalışmıştır.

 

4 Şubat Cumartesi 14:00-16:00 @ Banket Mutfak,

CHRISTOPHE BIDAULT MASTER ŞEF

 

Şef Christophe Bidault, Fransa ve İngiltere’deki pek çok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır.

Şef Christophe, Londra’da Parfait Ltd şirketinde çalışmıştır ve burada Harrods ve Fortnum & Mason gibi elit mağazalara ürün tedarik etti. 1994 yılında Harrods’a geçerek, Hamur İşleri ve Viyana Çöreği (Viennoiserie) departmanlarında “Head Chef” (Aşçıbaşı) olarak görev yaptı.

Daha sonra ünlü şef Philippe Dadée ile çalışmaya başlayan Şef Christophe, Londra’nın 5 yıldızlı otelleri için ekmek üretmeye ve tedarik etmeye başladı. Ardından Şef Bidault, Londra’nın ünlü otellerinden Ritz Hotel’e transfer oldu ve burada Yönetici Pasta Şefi (Executive Pastry Chef) olarak hizmet verdi.

Şef Christophe, Le Cordon Bleu’de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Şef Christophe, her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleriyle ünlüdür.